2010. március 21., vasárnap

A statisztálás szépségei, és mellékhatásai..

Mókás dolog ez.Az ember felkerekedik és elindul a megadott helyre.Általában 12 órát tölt el a stábbal,és a munkával.Egy forgatás tarthat reggeltől estig,estétől reggelig..stb stb..de a 12 óra az alap.Általában megmondják mit vigyünk mit ne vigyünk.A legjobb ha pasztell színekben pompázunk.Nem nagyon kedveltek a rikító feltűnő papagáj színek.Kivéve ha valóban igény van rá.
Ezt megmondják.Ha már ott vagyunk, akkor úgyis kiderítik, hogy nem jó amiben megjelentünk.Irány az öltöztető.Ott aztán ránk adnak mindent amit nem szégyellenek, csak győzzük felvenni..bár ha abszolúte nem akarjuk akkor megmondjuk, hogy nem és kész.Egyszer akartak rám adni, egy illetlenül rövid szoknyát, annak viselését egyenesen megtagadtam.Nos...ha kész vagyunk a nagy jelenetünkre, ami általában tömeg jelenet, és a frizuránkat is megfelelőnek ítélték meg, (nem beszélve a sminkünkről) akkor irány a helyszín.Beállítanak, mit csinálj,hogy csináld, mikor csináld.Ééés..felvétel.Egy jelenet felvétele általában egy órát is eltarthat,felveszik innen, felveszik onnan.Az nem jó vegyük újra,ezt inkább megismételjük.. És a jó statiszta rendületlenül rója a rá kiszabott útvonalat.És mosolyog ha mosolyogni kell, nevet ha nevetni kell.Ezredszerre is.
Mikor szünet van mert átáll a stáb egy másik helyszínre akkor van egy szusszanásnyi idő.Evésre például, vagy mosdóba menésre, vagy telefonálásra, vagy ücsörgésre.
Kaja: ez általában hideg élelem,úgy mint szendvics,rágcsa, és sok sok üdítő.
Én nemrégiben gumicukrokat eszegettem unalmamban, és cukorkákat.Kell az energia, főleg ha 12 órát állsz a szélben hat fokban és várod, hogy a főszereplő huszadszorra is végigmenjen előtted,és taxiba szálljon.Te meg kerülgeted.
Érdekes dolog ez -persze én azt is megértem, hogy ha valakit inkább a diesel motorok vagy a vattacukor készítés foglalkoztat...-szóval ahogy tanúi vagyunk,hogyan készül a film.Ott vannak a nagy reflektorok, a fahrt kocsi,a derítő lapok, a kamera.Fárasztó és kimeríti az embert, de megéri.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése