2011. március 17., csütörtök

Kedves gyerekek.,.tudjátok mi lesz az ebihalból?

-Békaaa...
-És a békából, tudjátok..hogy mi lesz?..Hát királyfi az biztos nem!

Romantikus mese, nem csak csajoknak..de ők tanulnak belőle a legtöbbet.
Szerelmi háromszögekből nehéz kikerülni, pláne, ha az egyik csücske egyoldalú.És mégis, vannak olyan egyedek, akik bár első ránézésre értelmesnek tűnnek, mégis ragaszkodnak megszerzett pozíciójukhoz.Arra gondolok, hogy szeretői viszonyt töltenek be..de minek?Mert feljebb ez életben nem fognak jutni,arra "tartják" őket, hogy csettintésre pattanjanak ágyba, tegyék a dolgukat, és menjenek haza.Szánni való dolog ez.Elhitetni magunkkal, hogy de..lesz ez még másként is, ha meg mégsem..akkor meg, úgysem tarts semmi örökké , nem igaz?
És akkor..jön valaki,akivel esetleg más is lehetne .. és ők mégis ragaszkodnak ahhoz , hogy pótló szerepet töltsenek be egy látszólag kétszemélyes kapcsolatban.Hm.. ha ló nincs jó a szamár is, erre ez jut eszembe, hisz ha nincs otthon a férj, a barát, a vőlegény..előrántjuk a szekrényből azt akink van.Harmadik félnek nem jó lenni, megalázó, bár úgy tűnik van akit ez nem zavar, sőt kifejezetten el van ezzel a szerepkörrel.De akkor vaj..miért keres magának párt?Vagy alkalmi kapcsolatot pluszban? Akkor az már nem háromszög hanem valami beteges PARAlelogramma. Igazán érdekes kérdés.
Ez valami beteges fetisizmus talán, hogy élvezet harmadikként kullogni valakik után, valaki után, aki sosem lesz a minek, miközben akadna mellénk normális pár is.Talán ezek az emberek azt szeretik, ha alárendelt viszonyban vannak.
Egyszer találkoztam valakivel, aki épp benne volt egy ilyen történetben.Nem értem ,és nem értem azóta sem.Lenne normális barátnője, normális kapcsolata, harmonikus párkapcsolata..és nem.Ő hűen ragaszkodik, az utánfutó szerepéhez, a keményen megszerzett harmadik (!) helyezetthez..ami tán olimpián teljesen jó eredmény..de párkapcsolatban nem valószínű.
Mindenki a maga dönt az életéről ez igaz, addig míg nem érint vele másokat, vagy nem hülyít meg másokat.Befűzni más ember agyát, miközben épp benne vagyunk egy úgynevezett szerelmi háromszögben..nem túl férfias dolog úgy hiszem.Az meg végképp nem, hogy utána elgörbült szájjal, és orcával próbáljuk kimagyarázni és sajnáltatni magunkat, hogy ..azért mi mégsem tehetünk erről, és hogy a körülmények áldozatai vagyunk. Beismerjük, hogy igen hibáztunk,és nem akartunk megbántani másokat, igen klassz dolog..de nem tűnik őszintének..ezek után?(!) Kösz de nem.

1 megjegyzés:

  1. Aki hülye, haljon meg! Egy blogbejegyzésre épp elég, másra nem :) Örüljön az ember lánya, hogy ezekből nem lesz semmi ;)

    VálaszTörlés